Ziezobeurs 2018


Zoals iedereen heeft kunnen lezen op deze website, werd er dit jaar weer een ZieZo beurs georganiseerd,  ik was er bij dit jaar.

In dit stuk vertel ik hoe ik na 2 jaar niet naar de ZieZo beurs te zijn geweest het ervaren heb.

De ZieZobeurs is altijd 2 dagen, Dit ervaar ik wel als erg prettig dat je de keuze zelf kan maken wanneer jij zin
en tijd hebt om je daar te gaan vermaken.

Ik zelf ben op de zaterdag geweest nadat we al erg vroeg waren vertrokken, om er zo vroeg mogelijk te zijn om de drukte te vermijden maar ik vond het al best druk toen wij om 10:15 binnen kwamen lopen. Ik zelf was wel al een aantal keren in de Expo hal te Houten geweest, maar nog niet de beurs bezocht op de nieuwe locatie het Beatrix gebouw te Utrecht. Dit gebouw ligt  wel centraler en is erg goed met de auto te bereiken en met de trein.

Dit vind ik wel 1 van de voordelen van het verhuizen van locatie. Achter het Beatrix gebouw heb je een erg grote en ruime parkeerplaats niet al te ver lopen van het beursgebouw. Wel wil ik vermelden dat het parkeren erg prijzig is als je bedenkt dat het treinstation zich naast het Beatrix gebouw bevindt en je vaak wel goedkope treinkaartjes kan bemachtigen als je een dagje beurs van te voren plant. Denk bijvoorbeeld aan de volgende winkels voor goedkope treinkaarten:

Hema,Kruitvat,Albert Heijn en de Online shop.

De toegangsbewijzen kan je bestellen via de website van de Ziezo beurs. Mocht je al een keer eerder een beurs bezocht hebben krijg je vaak al informatie via jouw  mailaccount omdat je altijd bij het aanvragen van de toegangsbewijzen je mailadres moet opgeven. Aan de hand daarvan kan je de volgende keer gemakkelijk je kaarten bestellen via een link in de aankondigingsmail van de ZieZo beurs, je kan je toegangsbewijzen dan zelf uit printen zo hoef je dus niet te wachten op kaarten die nog binnen moeten komen.

Naast je toegangsbewijzen bestellen via de mail kan je ook een heleboel informatie al in je mail ontvangen voordat je de beurs gaat bezoeken. Dit vind ik altijd wel erg leuk, zo weet je welke bedrijven er komen en kan je voor jezelf al vaststellen waar je echt naar toe wilt.

Bij binnenkomst van de beurs ontvang je een plattegrond, hierop staan nummers vermeld met daar achter het bedrijf die zijn of haar stand daar heeft opgebouwd. Ondanks dat het Beatrix gebouw vrij groot is vond ik de opstelling van de beurs wel erg fijn. De opstelling kan je vergelijken met een groot vierkant en in dat vierkant waren rijen gemaakt, zo kon je er voor kiezen om het gehele vierkant te lopen of alle rijen bij langs te gaan. In de zaal had je de benedenverdieping en een bovenverdieping. Op deze bovenverdieping hadden ze alle workshops  en lezingen georganiseerd.

Dit vond ik zelf wel erg handig, zo had je 2 gedeelten die je als je daar behoefte aan had kon bezoeken. In de informatie die je in je mailbox ontving kon je bekijken welke lezingen en workshops er gegeven werden, er stond ook bij vermeld hoe laat iets begon en in  welke ruimte dat plaats vond.

Je ontvangt bij de ZieZo beurs altijd het magazine, hierin staan tips vermeld en  verhalen geschreven over verschillende onderwerpen.

Ik zelf vind het altijd erg leuk om even door te lezen, soms kunnen er goede dingen in staan waar je met je beperking nog iets aan kan hebben. Wel jammer is dat het blad alleen op de beurs te verkrijgen is  in groot letter, dit maakt dat de mensen die afhankelijk zijn van braille schrift dit helaas niet als informatie tot zich kunnen nemen.

Voor die mensen zou ik adviseren, zoek vooral de informatie op via de mails die je ontvangt of via de website van de ZieZo vereniging.

Informatie verzamelen voor jezelf is het belangrijkste wat je vaak op een beurs wilt doen.

Naast dat je al veel informatie kan vinden via het internet en de mails kan je veel te weten komen bij de bedrijven zelf. Bij elke stand staan wel mensen die graag willen vertellen over wat ze doen en wie ze zijn. Daar kan je je vragen ook neer leggen. Bij veel stands wordt ook vaak een product gedemonstreerd zo kan je zien hoe het product functioneert bij het gebruik ervan en jij kan direct je vragen stellen. Vaak wordt er bijverteld hoe je het product kan aanschaffen en wat je zorgverzekeraar vergoed en wat niet. Dit vind ik wel fijn, zo kan je sneller en beter overwegen. Ik heb nu veel dingen uitgelegd over lezingen,workshops, product demonstraties, maar natuurlijk vind je er ook de hulpmiddelen winkels. Denk hierbij aan: World wide vision en slechtziend.nl,  dit zijn  de meest bekende winkels waar je hulpmiddelen kan aanschaffen. zij staan ook elk jaar op de Beurs met een groot assortiment producten die je daar direct kan bestellen of kopen.

Dit is erg handig mocht je het vervelend vinden om iets via het internet te bestellen, daar kan je het direct uitproberen en gelijk meenemen als het product bevalt.

Houdt er wel even rekening mee, als je van plan bent om op de beurs iets  aan te schaffen,  dat je wel geld meeneemt.

Het bezoek aan de Beurs is zeker de moeite waard. Maar houdt er wel rekening mee dat er elk jaar geen hele grote veranderingen op de beurs zijn die je echt moet hebben gezien.

Zo kom je niet voor teleurstellingen te staan.

Wel is het een gezellig dagje uit waar voor iedereen iets te zien en  te beleven valt.