Vervoer vanuit het UWV

 Vervoer vanuit het UWV.

Misschien heb je het zelf ook wel, of ben je druk bezig om te zorgen dat je van een naar je werk komt. Reizen blijft een extra  hobbel voor mensen met een beperking.

In dit stuk vertel ik mijn ervaringen.

Je weet dat ik altijd overal een oplossing voor wil zoeken, zo ook voor het stukje vervoer, zodat ik zeker wist dat deze kans voor mij niet stuk zou lopen omdat  ik geen vervoer zou hebben. Ik merkte  dat  Ik al gauw moest  aankloppen bij het UWV. Dit is fijn, want je weet dat als je een baan krijgt via het UWV, dat je recht hebt op verschillende dingen. Maar helemaal zeker voelt het ook niet, want het UWV  kijkt altijd  naar de voor hun de voordeligste oplossing en dat is voor jou als klant niet altijd gemakkelijk. 

Het UWV kijkt  naar  een busverbinding.  Soms kan dat heel goed en geeft dat net dat extra stukje zekerheid.  maar het kan ook verkeerd uitpakken. Ik heb zelf met de bus gereisd naar Groningen, maar dit was met mijn zicht niet te doen.

De lijnbus naar Groningen is heel druk. Ik raakte volledig het overzicht kwijt. Hierdoor was mijn energie voor de dag al op voordat ik op mijn werk was en zat ik regelmatig in de verkeerde bus. Dit zijn situaties die je niet wilt. Wat ik toen heel jammer vond was dat het UWV bleef volhouden dat het volgens hun moest kunnen. Een tip van mij, als jij voelt dat iets voor jou niet haalbaar is, blijf daarbij en laat je niet overhalen. Want dat heb ik toen bij die baan wel gedaan, omdat ik zelf ook vond dat ik het eerst geprobeerd moest hebben voordat ik riep dat ik het niet kon. Maar soms maak je daar meer mee stuk dan dat het je wat  oplevert.

Dus was ik bij deze baan er van overtuigd dat ik taxivervoer nodig had.

Dit heb ik direct aangegeven richting het  UWV. Nu had ik geluk dat zij op de hoogte waren van mijn ervaringen met de bus, dus werd daar niet moeilijk over gedaan. Dit was voor mij toch wel een opluchting.

Het UWV zou het UWV niet zijn als je weer  allerlei papieren moest invullen. Normaal duurt een voorzieningenaanvraag 8 weken, maar dankzij mijn coach heeft het maar 4 weken geduurd.

Ik mocht zelf een taxibedrijf kiezen dat mijn voorkeur had.  Omdat ik geen idee had wat ik moest kiezen, vroeg ik waar het UWV goede ervaringen mee had, en dat bleek Comtax te zijn. Het bedrijf  kende ik wel, ik  had daar persoonlijk  geen goede ervaringen mee, maar wellicht was het deze keer anders. Ik besloot er mee te reizen maar werd er meteen de eerste week niet vrolijk van.

Voor mijn gevoel bepalen zij hun eigen regels, Als je alleen vervoer hebt durven zij je  met meerderen te vervoeren. Als je de taxi bestelt om 5 voor 8 komen zij vaak 5 tot 10 minuten te laat.

Dit geeft geen goede indruk. Ik heb dit meerdere  keren zelf bij het bedrijf aangegeven, maar ze doen er niets mee.

Dit is jammer, omdat jij als klant voor dit vervoer vanuit het UWV zelf nog een behoorlijke eigen bijdrage moet betalen. Dan vind ik dat je ook iets mag verwachten als klant.

Ik heb   hier nu ook melding van  gemaakt bij het UWV. Maar  ook al mag je naar een andere vervoerder, het blijft opletten. Heb je zelf ook een ervaring die je wil delen, laat het mij weten via het contactformulier.