Vervangen of repareren

Vervangen of repareren.

Je kent het wel,de hulpmiddelen die je gebruikt zijn aan vervanging toe.
Maar hoe zorg je nu dat je een goed nieuw hulpmiddel aanschaft. In dit artikel leg ik uit hoe je kan zien dat je hulpmiddel aan vervanging toe is en hoe je je hulpmiddelen zolang mogelijk goed laat werken.

Ik zelf heb al een aantal jaren al mijn hulpmiddelen zoals telefoon, tablet, en laptop van Apple. Dit is een bewuste keus geweest. Als je hulpmiddelen moet aanschaffen is het belangrijk dat je nadenkt over wat je er mee gaat doen en hoe vaak je ze gebruikt. Nu weet ik dat velen in onze doelgroep wel een aantal apparaten van Apple hebben aangeschaft. Vooral de iphone is voor velen van ons niet meer weg te denken uit het bestaan. Zelf heb ik de iphone 7 en ben ooit begonnen met de iphone 4 s.

Van de iphone 4 s naar de iphone 7 is wel een stap. Niet alleen in gebruik maar ook financieel.
Natuurlijk is het belangrijk dat je eerst kijkt naar wat je kan besteden aan een hulpmiddel voordat je het hulpmiddel gaat aanschaffen. Want een mobiele telefoon zoals een iphone wordt niet vergoed door de zorgverzekerraar.

Heb je besloten dat je toch voor Apple kiest, zijn er veel telefoons en opslagmogelijkheden. Dit is wel belangrijk want velen van ons gebruiken op de iphone de voice-over, deze stem gebruikt een groot deel van je opslagcapaciteit. Dus zorg dat je genoeg gb hebt.

Ik ben ooit begonnen met de iphone 4 s, dit was een kleine telefoon met weinig opslaggebruik. De opslag van deze telefoon was 8 gb, dit is vrij weinig in vergelijking met de opslagruimte waarover de iphone tegenwoordig beschikt.
Maar het was mijn eerste toestel van Apple en ik moest alles nog leren.

Ik had de iphone 4 s van iemand overgenomen en merkte dat de telefoon na intensief gebruik toch wel minder ging werken. Dus moest ik een keus maken: nieuwe mobiel of de telefoon laten maken. Soms kan je de telefoon beter laten maken, soms kan je beter een nieuwe kopen. Mocht je niet zeker zijn wat je kunt doen, loop dan even bij een telefoonzaak naar binnen.

Leg je probleem voor, zij kunnen je het beste adviseren. Besluit je nu om een nieuwe iphone aan te schaffen, zou ik adviseren zoek altijd een apparaat waarmee je vooruit kan.Dit houdt in,dat de telefoon het meest recente besturingssysteem bevat wat er op dat moment vrij gegeven is door Apple.Denk aan opslaggebruik, soms merk je dat de telefoon toch snel vol raakt doordat je toch meer met je telefoon doet, dan dat je in eerste instantie gedacht had. Je kan beter wat opslag over hebben dan dat je tekort aan ruimte hebt.

Ik vind het belangrijk hoe een telefoon aanvoelt en in je hand ligt. Dit is vooral van belang als je geen tot weinig zicht hebt,waardoor je alles met je handen moet doen. Bij het uitzoeken van een nieuwe mobiel zou ik niet vergeten te vragen of je met je nieuwe toestel ook alle beschikbare updates kan binnenhalen. Bij de meeste telefoons van Apple is dat mogelijk, alleen bij de iphone 4 en 4 s is dit niet meer mogelijk.

Daarom heb ik na de iphone 4 s gekozen voor de iphone 5c.
Dit is een goede telefoon voor mensen die niet al te veel gebruik gaan maken van hun mobiele telfoon. Deze telefoon is niet van glas maar van kunststof. De opslag van dit model was toen nog te verkrijgen in 16 gb. Nadat ik de telefoon had aangeschaft kon je deze alleen nog maar bestellen in 8 gb. Ik heb er 1,5 jaar plezier van gehad, merkte toen dat ik eigelijk toch iets groters wilde en heb mijn telefoon te koop aangeboden.

Spullen verkopen is een goede manier voor als je iets nieuws zoekt maar je oude voorwerp nog prima werkt. Want een apparaat hoeft niet stuk te zijn. Maar doordat je je telefoon meer gebruikt dan iemand die wel zicht heeft kan het zijn dat je er nog meer dingen mee wilt kunnen doen.
Ik heb na de iphone 5c gekozen voor de iphone 6 plus. Dit vooral omdat het beeldscherm een stuk groter is dan de normale beeldschermen van Apple.
Deze telefoon had ook verschillende opslagmogelijkheden, ik heb toen gekozen voor 32 gb. Dit is best wel veel maar nu gebruik ik mijn mobiele telefoon ook voor werkelijk alles. Van mail tot het bekijken van het weer. Het grote beeldscherm beviel mij ook erg goed.
Ik zal iemand adviseren met nog wel voldoende zicht, en die wel een groter scherm wil om altijd te kiezen voor de plus optie. Die hebben de iPhones vanaf de iphone 6 tot nu de iphone 8.

Na 2 jaar gebruik kan je bij de meeste iPhones wel merken dat ze minder kwaliteit leveren. Zo worden ze traag, laadt de batterij slecht en wordt het laadpunt minder.
Toen kreeg ik de kans om over te gaan naar de iphone 7. Dit was het allernieuwste toen ik hem kocht. Over opslag hoef je niet na te denken bij deze telefoon want die heeft standaard 128 gb.
Naast dat de telefoon compact is hebben ze de thuisknop ook vastgemaakt, die hoef je nu alleen nog te bedienen met je vinger.

Ik ben erg blij met deze aankoop. de telefoon is prettig in gebruik, je hebt geen last meer van de thuisknop die beweegt. je hebt veel meer mogelijkheden om als minder ziende de telefoon helemaal zo in te stellen zoals jij dat wilt.
Denk hierbij aan meer weergave opties,siery mogelijkheden,schermhelderheid,en hoor en voel opties.
Mocht je nu geen nieuwe hulpmiddelen zoals een telefoon kunnen betalen, weet dan dat ze met het juiste onderhoud een stuk langer mee gaan.

Het onderhouden van je iphone bijvoorbeeld betekent: het op tijd binnenhalen en installeren van updates, zowel systeemupdates en app store updates.
Het schoonhouden van je apparaat geeft ook echt een langere levensduur. Het beschermen voor krassen of stootplekken houdt het ook langer nieuw.
Gebruik het liefst de bijgeleverde laders, dit is tegen brandgevaar in huis maar ook voor brandgevaar in het apparaat zelf. Het opschonen van je apparaat zoals YouTube geschiedenis wissen, internet geschiedenis wissen en het verwijderen van foto’s helpen mee aan het onderhouden van je apparaat.