Verschillende aanpassingen op een werkplek

Verschillende aanpassingen op een werkplek.

Ik hoor om mij heen verschillende mensen die met veel vragen blijven zitten als ze via het UWV een baan weten te bemachtigen. In dit artikel zal ik de vragen proberen te beantwoorden.
1 ding is natuurlijk belangrijk om te onthouden: iedereen is anders en heeft een andere beperking, dus andere voorzieningen nodig.

Via het UWV heb je een medisch rapport opgesteld. Dit wordt bij iedereen gedaan die via het UWV een uitkering ontvangt voor een handicap of ziekte.

In een medisch rapport staan de volgende onderwerpen:
- Wat is je ziekte of handicap,hoeveel procent ben je afgekeurd,wat is je belastbaarheid.
- Welke hulpmiddelen heb je nodig om je werk uit te kunnen voeren.
– Welke hulpmiddelen gebruik je.

Met dit rapport wordt gekeken welke baan je het beste kunt kiezen. Daarnaast wordt natuurlijk ook rekening gehouden met jou en je wensen. Hier wordt onder verstaan: wat vind je leuk om te doen en welke opleiding heb je gevolgd.

Vaak is het zo, dat je vanuit het UWV een werktraject kan volgen. Dit kun je doen met behulp van een extern bedrijf die dan samen met jou een geschikte werkplek gaat zoeken.
Of je kan samen met een adviseur werk van het UWV kijken naar werk.

In beide gevallen is het wel de bedoeling dat je zelf ook veel inzet toont, is mijn ervaring.
Ik heb zowel begeleiding naar werk gehad van een extern bedrijf als van het UWV zelf.
Via het UWV heb ik nu een mooie baan die precies bij mij en mijn opleiding past. Maar als je bent aangenomen dan wil je baas weten welke hulpmiddelen je gebruikt.
Want er zijn zo veel hulpmiddelen, denk maar aan spraaksoftware, vergroting, braille, maar ook leesloepen en scanapparaten kunnen worden gebruikt voor je werk.

Meestal als je solliciteert wordt er gekeken naar wat je al eerder gebruikt hebt aan hulpmiddelen. Wat je gebruikt staat ook in je dossier en dan wordt bekeken op de werkvloer of dat geïnstalleerd kan worden binnen het bedrijf.
Vaak zijn dit processen die lang duren, en dan is het nog maar de vraag of het binnen het bedrijf kan en mag draaien.
Die vragen zijn erg belangrijk en daarvan hangt het af of je baan door kan gaan. Ik heb zelf wel eens bij een bedrijf gesolliciteerd die heel enthousiast waren, maar uiteindelijk vonden andere partijen binnen het bedrijf dat mijn spraaksoftware niet kon worden geaccepteerd. Dit wordt namelijk vaak als gevaarlijke software gezien, waardoor het bedrijf dan weer meer kans loopt op systeemproblemen.

Ik maak nu bij mijn nieuwe baas mee dat er meerdere mensen binnen het bedrijf werken met een visuele beperking. Dit vind ik zelf wel prettig, want zo hebben zij al ervaring met speciale hulpmiddelen en dit maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.
Dus ging ik met goede moed met mijn braille en spraaksoftware naar dat bedrijf toe.
Inderdaad waren zij bekend met spraaksoftware en braille. Maar dan niet met mijn Supernova maar met Jaws en dat was voor mij weer een heel onbekend software pakket.
Ze hebben me toch gevraagd of ik met Jaws wilde werken en zo weer nieuwe dingen wilde leren. Ik heb voor dat nieuwe software pakket gekozen, en ben nu druk aan het leren hoe alles werkt. Zo zie je maar weer, niet alle spraaksoftware werkt hetzelfde.
En in plaats van dat het bedrijf aan totaal onbekende software moet wennen moet ik juist wennen aan een geheel nieuw pakket. Maar zo leer je weer nieuwe dingen en ik zal iedereen aanraden, mocht je werkgever dit aan je vragen, zeg dan altijd ja want je leert er weer zoveel dingen van, en daarnaast staat het ook goed op je C.V. Het maakt jou altijd sterker.

Naast mijn spraaksoftware wordt er bij het aanpassen van een werkplek ook gekeken naar lichtinval, hoogte van het bureau en naar je houding op je stoel. Dit zijn ook werkplekaanpassingen die je vooral niet moet vergeten. Vooral bij een zittend beroep is dat heel belangrijk.
Vaak is het wel zo dat je al een verstelbaar bureau en stoel hebt van je baas.
De lichtinval is weer een geheel ander onderwerp dat ook nog wel eens vergeten wil worden. Het is dan goed dat je daar zelf aan denkt, want het gaat om jouw lichaam.
Bij lichtinval moet je denken aan het verstellen van lampen, maar ook aan de lichtinval van een raam waar je misschien dicht bij zit.
Uit ervaring weet ik dat de lichtinval van een raam wel net zo vervelend kan zijn en je werk kan verstoren dan een lamp die te fel schijnt.
Om lichtinval te voorkomen kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een verduisterend raamfolie of het omkeren van je bureau.
Dit zijn kleine handige oplossingen waar weinig tot niets voor hoeft te worden aangeschaft.

Wat ik ook al vaker ben tegengekomen is dat het koffieapparaat niet toegankelijk is voor mensen met een visuele beperking, Voor deze lastige apparaten zijn voelbare stickers verkrijgbaar, die druk je zonder het apparaat te beschadigen onder het knopje van bijvoorbeeld de thee en zo kan jij gemakkelijker voelen waar je op het apparaat bent en welke knop je nodig hebt.
Mocht het niet meer nodig zijn, dan kan je de stickers er ook gemakkelijk zonder krassen weer van verwijderen.
Deze stickers zijn doorzichtig waardoor ze voor andere medewerkers van het bedrijf niet opvallen. De stickers zijn verkrijgbaar bij een hulpmiddelen verkooppunt.

Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp: via het contactformulier mag je altijd je vraag sturen.