Tijdschriften lezen

In dit stuk vertel ik over een nieuwe hobby die ik sinds een aantal maanden heb ontdekt.

Lezen lijkt zo’n gewone bezigheid, Maar met minder zicht gaat dat opeens een stuk lastiger.

Dit heb ik zelf wel altijd erg jammer gevonden, als kind vond ik het leuk om in de tijdschriften van mijn moeder te bladeren, Het was in die tijd vooral plaatjes kijken, dat gaf mij al zoveel plezier en voldoening.

Op latere leeftijd leerde ik braille zodat ik zelf boeken kon gaan lezen. Verschillende titels en series heb ik al gelezen. zo ben ik aan het lezen verslaafd geraakt. Ik vind dat het lezen van iets echt een moment is voor jezelf, je leert  dingen zoals woordenkennis en je kan  mee praten over verschillende onderwerpen. Ik vind dat het lezen van wat dan ook echt je eigen ik versterkt. Je denkt misschien hoe kan dat je eigen ik nu versterken?

Doordat je over verschillende onderwerpen leest leer je daar weer over. Wat je weet kan je weer toepassen in een gesprek met iemand. Zo kan je door een simpele zin een gesprek op gang brengen en wie weet waar een leuk gesprek toe kan leiden.

Nadat de braille bibliotheek over ging naar de digitale wereld, wilde ik dat ook proberen.

Met de digitale app kon je naast het gewoon lezen van boeken nu ook genieten van tijdschriften. Dit vond ik geweldig. Zoals gezegd zocht ik mij een aantal tijdschriften uit. Vol enthousiasme begon ik aan iets totaal nieuws voor mij.

In het begin vond ik het erg leuk, ik kon zowel tijdschriften als boeken lezen. Dit had ik nog nooit zo beleefd op deze manier.

De liefde voor lezen die ik altijd al had werd nog groter.

Na een aantal maanden merkte ik dat de app steeds minder goed werkte en er steeds minder tijdschriften en boeken  toegankelijk waren.

Na een half jaar meerdere keren gebeld te hebben met de bibliotheek besloot ik dat het genoeg was. Ik heb toen mijn abonnement beëindigd. Ondanks dat ik dat heel moedig vond van mijzelf, omdat ik mij er al lange tijd aan stoorde en er geeen verbetering kwam voelde ik een soort van leegte.

Ik kon mijn hobby niet meer uitoefenen.

Na die tijd ben ik gaan rondkijken hoe ik toch weer kon beginnen met lezen.

Na een aantal dingen onderzocht te hebben ben ik eind 2018 terecht gekomen bij een nieuw voorleesapparaat.

Met dat apparaat konden mensen met minder zicht hun eigen poststukken lezen, reclamefolders bekijken en natuurlijk  boeken en tijdschriften lezen.

Vooral dat laatste maakte mij erg blij.

Zo kon ik het lezen van tijdschriften weer oppakken.

Ik heb meteen geïnformeerd hoe ik dat geweldige apparaat kon bemachtigen.

Na wat telefoontjes staat de Clearreader nu sinds Januari bij mij thuis.

Na een drukke periode besloot ik me eens te verdiepen in het nieuwe speeltje.

Nadat ik eerst wat folders er onder had gelegd en merkte dat ik die al zonder moeite kon lezen, vroeg ik mij af hoe worden dan tijdschriften en boeken weergegeven.

Nadat ik een tijdje had geoefend met folders en poststukken begon het te kriebelen om te beginnen aan een tijdschrift.

Ik had inmiddels wat oude Libelles verzameld en op mijn vrije dag besloot ik 1 van de Libelles eens te gaan lezen.

Wat ik toen beleefde is niet te omschrijven. Het apparaat pakte het zonder moeite op, ik heb de hele middag zitten lezen.

Ik las verschillende artikelen van mode tot aan afvallen en van blogs tot interessante interviews 

Ik heb de hele middag plezier beleefd,   dat ik de tijdschriften kan bekijken op plaatjes en nu  ook de inhoud tot mij kan  nemen, doordat het voor mij wordt voorgelezen, vind ik super fijn en geniet ik echt van.

Nu ik het lezen weer kan toevoegen aan mijn hobby’s, voel ik mij een stuk beter ik kan weer leren van wat ik lees en blijf op de hoogte met allerlei onderwerpen.