Social media in combinatie met je visuele handicap


Het is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het leven “social media”.
Naast Facebook hebben we nu nog meer mogelijkheden gekregen wat social media betreft,
zo zijn er Twitter, Instagram, Snapchat en LinkedIn.

Naast dat de meeste social media accounts leuk zijn voor jezelf om contact te houden
met familie en vrienden, kan een social media account ook nog wel eens heel handig zijn.

1 van die handige social media accounts is LinkedIn.
Dit account werkt ongeveer net als Facebook alleen ik zeg altijd LinkedIn is een zakelijke Facebook.
Je kunt op dat profiel niet alleen met mensen in contact komen die je kent, maar het is ook mogelijk om in contact te komen met je eventuele nieuwe baas of huidige werkgever.

Ook kun je via LinkedIn vacatures bekijken en solliciteren.
Dat solliciteren doe je dan via de Job Search App.
Die kun je downloaden via de app store of via de LinkedIn app zelf.

Instagram en Snapchat zijn vooral bedoeld voor vrienden en familie.
Deze apps zijn voor onze doelgroep wat lastiger toegankelijk vind ik.
Dit komt vooral omdat deze apps vooral veel gebruik maken van foto’s, en dat is voor velen van ons slecht te volgen.
Natuurlijk ziet de ene persoon meer dan de ander en is die wellicht wel in staat om bijvoorbeeld een Instagram account te hebben. Dat zal je voor je zelf moeten uitvinden.

Om dat voor je zelf goed te kunnen bepalen of een app wel of niet toegankelijk is kan je altijd even kijken bij een familielid of wat ik zelf ook veel doe is eerst eens even in de app store kijken bij de specificaties. Daar staat precies uitgelegd wat je met de app kan doen en hoe het werkt.
Ook staat er vaak bij vermeld in welke talen de app beschikbaar is. Dat kan voor sommigen van ons ook nog wel eens van belang zijn.

En als laatste heb je twitter.
Dit is een solidair media account wat vooral gebruik wordt voor kleine berichten over van allerlei uiteenlopende onderwerpen.
Doordat het vooral bestaat uit berichten schrijven is dit social media account ook erg populair onder blinden en slechtzienden.
Zelf heb ik weinig ervaring met twitter, maar na navraag bij vrienden en bekenden van mij wordt er veel gebruik van gemaakt om dingen zoals nieuwsberichten en dingen in de wereld mee te volgen.

En dan 1 van de bekendste social media accounts.
Facebook.
Facebook wordt over de gehele wereld gebruikt voor verschillende doeleinden. De ene persoon volgt alleen zijn familie en vrienden. Maar je kan het ook gebruiken voor bijvoorbeeld het spelen van spelletjes of om in contact te komen met mensen uit een ander land.
Mijn facebook account heeft mij alleen maar positieve dingen opgeleverd.
Zo was mijn wereld erg klein wat vrienden en kennissen betreft, maar door Facebook aan te maken ben ik weer heel veel mensen van scholen waar ik op gezeten tegen gekomen.
Daar ben ik wel erg blij mee.

Dus naast dat het leuk is kan je het ook nog heel veel nieuwe vrienden opleveren. Naast nieuwe vrienden ben ik ook heel veel handige informatie groepen tegen gekomen waar je verschillende vragen kan stellen over van allerlei onderwerpen.
Dit kan voor sommigen onder ons ook erg handig zij. Zo is er bijvoorbeeld een groepen voor blinde en slechtziende jongeren waar zij de meest uiteenlopende vragen kunnen en mogen stellen over hulpmiddelen of vakantie of situaties waar zijn zelf niet uit komen. Die vragen worden dan gezien door iedereen die lid is van die groep en die mogen daar ook vrijblijvend op reageren.
Ook is Facebook handig om bijvoorbeeld dingen te organiseren hier bij moet je denken aan een reünie van je oude klas of van je oude studie vereniging. Door Facebook te gebruik voor je oproep bereik je gelijk een heleboel mensen in 1 keer.

Ik hoop, nu je wat meer te weten bent gekomen over nullde verschillende social media accounts het je ook iets positiefs brengen kan. Of misschien ben je na het lezen van dit artikel wel over de streep getrokken om toch ook aan social media te beginnen.