Misschien handig om te weten

HandigOmteWetenFOTOU kent vast wel het dilemma, u gaat met familie, vrienden of collega’s uit eten.
Vaak is uit eten gaan voor ons blinden en slechtzienden een hulpbehoevende klus.

Wie leest mij de menukaart voor, wie snijdt mij het vlees?
Of wie haalt er voor mij eten op als het een druk bezocht lopend buffet is?

Die vragen maken het voor ons vaak een stuk minder leuk om toch die activiteiten te ondernemen.

Maar wist u, dat er heel veel restaurants zijn, die als u aangeeft slechtziend of blind bent,
het vlees voor u willen snijden? Zodat u het bij uw tafel gemakkelijk kunt nuttigen, of dat ze u de menukaart voorlezen zodat u een keuze kunt maken.

Ook helpen veel restaurants met drinken in schenken en bieden hulp bij het afrekenen.

Zelf heb ik daar al een aantal keren om gevraagd als ik naar een restaurant ging en aangaf dat ik niet kan zien,

dan willen ze heel veel voor u doen. Maar u moet het wel zelf aangeven!

Ik begrijp natuurlijk dat het best lastig zal zijn, dat vond ik de eerste keer ook echt vervelend. Vooral omdat ik bang was dat mensen me gingen bekijken, of meer voor me gingen doen dan dat ik aangaf.

Maar ik merkte ook dat het mij een stukje vrijheid gaf. Zodat ik ook lekker kon genieten van met familie of vrienden uit eten te gaan en dat het gevoel van niet durven of je er voor schamen vanzelf verdween.

Zo zitten er in de regio van Emmen verschillende restaurants waar, als je het aan geeft blind of slechtziend bent, ze u van harte en met plezier helpen. Niet alleen bij een chique restaurant, maar ook bij pizzeria’s, en broodjes zaken.

Ik raad u aan om dit aan te geven, want dan merkt u het gemak en het plezier weer van het uit eten gaan!