Instagram als je minder ziet

Instagram, het is er alweer een aantal jaren, maar net als verschillende andere technische dingen ontdek ik het later eens. In dit stuk leg ik uit wat ik vind van Instagram en hoe het werkt als je minder ziet.

In eerste instantie was ik vrij ouderwets Ik had nog een mobiel met druktoetsen toen iedereen een smartphone kreeg. Ondanks dat mij zoiets moderns ook erg leuk leek, durfde ik het niet aan.

Na een tijdje onderzoek gedaan te hebben besloot ik de stap te wagen.

Als je zo modern bent leer je dat er verschillende media applicaties zijn om contact te houden met je omgeving. zo begon ik in 2014 met Facebook, dit was voor mij al een hele stap. Ik leerde nieuwe dingen, en dat het contact houden met anderen op deze manier erg bij mij paste.

Binnen afzienbare tijd was ik helemaal thuis in de wereld van de technologie.

Ik begon me er in te verdiepen en ontdekte dat er nog veel handige media apps waren om je netwerk uit te breiden.

Begin 2016 vond ik LinkedIn dit is een soort Facebook maar dan voor bedrijven en medewerkers. Met deze app kan je laten weten dat je werk zoekt, vacatures bekijken en dingen delen wat te maken heeft met carrière. Ik maakte daar net als bij Facebook een profiel op en richtte die helemaal in met mijn opleidingen die ik gevolgd had en mijn ervaringen in stages en vrijwilligerswerk.

Inmiddels heb ik dat profiel zo ingericht als ik wil en ben ik er erg trots op.

Doordat ik altijd opzoek ben naar nieuwe dingen kwam ik in 2018 bij toeval terecht bij Instagram.

Nu denk je misschien had je nog nooit eerder van Insta gehoord zoals veel mensen dit noemen.

Natuurlijk had ik er wel van gehoord, maar ik wist niet goed wat je er mee kon.

Ik dacht doordat ik gehoord had dat je veel moest werken met foto’s, dat is niets voor mij.

Want als je weinig tot niets ziet heb je niet veel aan foto’s. Maar ik werd toch nieuwsgierig en ging dus toch op zoek naar de app Instagram.

Bij het installeren op mijn telefoon kwam ik er achter dat je ook voor deze app een profiel moest maken, dus ging ik aan de slag. bij de eerste keer dat ik probeerde een profiel te maken liep ik tegen het probleem aan dat de app toen nog maar in 2 talen beschikbaar was. Helaas beheerste ik beide talen niet om de app te kunnen bedienen. toen  heb ik het eerst laten rusten. Maar zoals wel vaker bij mij het geval is liet het mij niet los, ik had Facebook  en LinkedIn eigen gemaakt dus moest dit ook eigen gemaakt kunnen worden.

Ik besloot  het weer opnieuw te proberen.

Tot mijn grote vreugde zag ik na het installeren van Instagram dat er meerdere talen beschikbaar waren waaronder Nederlands. Toen ik aangegeven had in welke taal het installatieproces moest gaan gebeuren kon het nieuwe avontuur beginnen.

Ik heb het profiel ingericht maar wilde het niet te compleet maken voor het geval dit toch niets voor mij bleek te zijn.

Ik ben begonnen met 1 simpele profielfoto  en voordat ik die geplaatst had was ik wel een tijdje bezig.

Daarna ben ik begonnen met 1 keer in de week 1 foto,  dit kon een foto zijn van iets waar ik blij van werd, denk dan aan het mooie weer of iets wat ik nieuw gekocht had bijvoorbeeld een nieuwe blouse of vest. Ik had bij kennissen al afgekeken hoe zij dan foto’s plaatsten. Dit ging heel anders dan op Facebook vertelde je daar een heel verhaal bij een foto, bij Instagram plaats je alleen de foto met 1 of 2 woorden er bij wat het thema is.

Aan deze nieuwe stijl van dingen plaatsen moest ik even wennen.

Nadat ik zelf een profiel had ben ik op zoek gegaan naar anderen die ik kende. Ik wist dat veel mensen in mijn omgeving al Instagram hadden dus dat was een makkie.

Ik ontdekte dat je op Instagram niet alleen mensen kon volgen maar ook bedrijven en bekende Nederlanders. zelfs sterren uit het buitenland. Ik vind dat wel heel gaaf.

na een tijdje had ik mensen die ik volgde en zij mij. dus kon ik in  het hoofdoverzicht steeds meer dingen bekijken. Ik kwam er al snel achter dat het hoofdoverzicht bijna net zo werkt als Facebook, dus had ik dat snel onder controle.

Ik kwam er achter dat de foto’s ondersteund werden door het spraakprogramma van mijn telefoon en er dus aan mij verteld werd wat er op de foto staat, dit is wel heel prettig zo kan je toch alles meekrijgen.  Ik zie nog wel iets maar toch geeft het mij een nog duidelijker beeld van de foto. en voor iemand die niets ziet is Instagram met deze foto vertaling ook de moeite waard.

Mijn ervaring is tot nu toe heel positief. ik vind het leuk om eens in de zoveel tijd eens rond te kijken op deze App. Ik gebruik het zelf niet zo veel maar ben wel van plan om er meer mee te gaan doen.

Ervaar ik er minder leuke dingen van? Ik heb na de ontdekking van de foto vertaling geen dingen gevonden waardoor de app voor ons met minder zicht niet de moeite waard zou zijn. Ik zou zeggen ben je net als ik nieuwsgierig, probeer het eens en ervaar het zelf. Vind je het toch niet iets voor jou kan je het altijd weer verwijderen, dan weet je zeker dat je het geprobeerd hebt en hoef je daar niet meer mee bezig te zijn in je hoofd.