Speciaal Zien

Goede hotels voor een weekendje ontspannen.

Goede hotels voor een heerlijk weekendje weg.

In dit artikel beschrijf ik twee hotels die beide erg prettig zijn om een weekendje naar toe te gaan.
Ik zal de hotels van der Valk en Fletcher hotel De Hunzebergen uitgebreid hieronder beschrijven en ook wat ze voor mensen met een visuele beperking nog extra te bieden hebben.

Als eerste hotel De Hunzebergen in Exloo.
Hier ben ik een aantal weken geleden geweest voor een weekje lekker ontspannen.
Dit hotel vond ik via internet. Helaas moet ik wel zeggen dat het niet altijd mogelijk is om via hun website te boeken.

Dat kan verschillende oorzaken hebben:
Je spraak programma leest het niet goed voor.
De keuzemenu's willen niet goed openen.

Dat is erg vervelend voor ons. Gelukkig kun je ook altijd een kamer boeken door gewoon naar het hotel zelf te bellen en je wensen daar kenbaar te maken. Vaak sturen ze dan nog wel een boekingsbevestiging. Dat vind ik zelf altijd erg prettig.Nadat alles geregeld was konden we lekker genieten van onze week ontspanning.
Ik had van tevoren al wat informatie gezocht over het hotel. Zo weet ik wat ik kan verwachten.

Ik kwam erachter dat hotel de Hunzebergen geen kamers heeft op de begane grond. Wij kregen dus een kamer op de tweede verdieping. Gelukkig heeft het hotel een ruim trappenhuis en een lift die je kunt gebruiken. Wat je veel tegen komt bij hotels is dat je een pasje krijgt om je kamer te openen. Dat pasje krijg je bij de receptie en je kunt je deur er van buitenaf mee open maken. Het pasje heeft het formaat van een bankpas. Vaak kun je met het pasje ook het licht in de kamer bedienen.

De kamers van Hunzebergen zijn voorzien van een balkon met schuifdeur. Dat vind ik erg fijn, omdat je niet hoeft na te denken dat er ergens in je blikveld een deur is die open kan staan. De kamers zijn ruim en licht ingericht. Dat is prettig als je nog wat zicht hebt en het maakt het bewegen in de ruimte net wat makkelijker.

Verder zit het ontbijt bij de prijs inbegrepen en kun je in de avond gebruik maken van hun restaurant. Het zwembad en het wellnessgedeelte zijn echt een aanrader! Handig om te weten is dat je het pasje voor de kamer moet gebruiken om in het zwembad te komen. In het zwembad is er de mogelijkheid om een kluisje te huren. Je moet de kluis afsluiten met een code. Ik heb zelf ondervonden dat dat erg lastig is, omdat het mij niet lukte de kluis dicht te krijgen. Als je aan een medewerker uitlegt dat je slechtziend bent, zijn ze bereid om je te helpen met allerlei dingen, zoals bijvoorbeeld met de kluis.

De wil om mensen te helpen, de ruime kamers, het feit dat je alles onder één dak hebt, en de prijs maken Fletcher Hotel De Hunzebergen tot een prettig en goed hotel. Ik raad het zeker aan!

Dan Hotel van der Valk.
Ik ben een aantal maanden geleden in dit hotel geweest. Ook daar heb ik mijn overnachting via de telefoon besproken. In tegenstelling tot Hotel de Hunzebergen, kregen we hier wel een kamer op de begane grond. Ik blijf dat toch het prettigst vinden. Ook bij Van der Valk krijg je een pasje om de deur te openen. Het licht moet je bedienen met een knop. De kamer is iets ruimer dan de kamer bij De Hunzebergen, maar is donkerder ingericht. Dat vind ik jammer, omdat het mij beperkt in mijn zicht.

Een voordeel bij Van der Valk vind ik dat je een douche en bad apart van elkaar hebt. Dat maakt het allemaal iets gemakkelijker. Bij De Hunzebergen moet je douchen in de badkuip. Dat is voor velen van ons wat lastiger.

Ook bij Van der Valk kun je ontbijten en dineren, maar moet je voor zowel ontbijt als diner extra betalen. Daarnaast is Van der Valk duurder. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. Het zwembad is ook bij Van der Valk alleen toegankelijk met het pasje. Het zwembad van Van der Valk vind ik in vergelijking met De Hunzebergen wat klein.

Beide hotels zijn prima hotels om in te ontspannen. Maar nu ik beide hotels heb vergeleken, gaat mijn voorkeur toch uit naar Fletcher Hotel De Hunzebergen. Dat komt omdat zij dezelfde faciliteiten hebben als Van der Valk, maar veel goedkoper zijn.

Men vraagt zich vaak af of zij bij een hotelreservering moeten vermelden dat ze een beperking hebben. Dat is voor iedereen anders. Bij sommige dingen kan het verstandig zijn, vooral als je alleen ergens naartoe gaat. Als je met z’n tweeen gaat, is het een ander verhaal, omdat je dan je medereiziger om hulp kunt vragen als jou iets niet lukt.

Mocht je vragen hebben, of meer willen weten over dit onderwerp: vragen zijn altijd welkom via het formulier!