Feestdagen met minder zicht

 Feestdagen met minder zicht.

 Het is al november, nog even dan komen de feestdagen er weer aan. Naast dat dit een fijne tijd is, brengt het ook veel geregel met zich mee. Want hoe krijg je  op tijd alle cadeaus binnen? 

Wat trek je aan met kerst? En ga je met je familie uit  eten of maken jullie het thuis gezellig?

Alle opties zijn leuk ,maar treffen ook verschillende voorbereidingen als je minder zicht hebt.

 Hoe weet je nu wie jij getrokken hebt bij lootjes trekken? Ik zelf laat altijd mijn lootje door iemand anders  voorlezen die niet mee doet met loodjes trekken. Zo houdt je het spannend voor  iedereen. Je kunt  ook  braille stickers maken.  Dit kan bijvoorbeeld met een braille printer, of door middel van een Penvriend. Dit is een klein apparaatje waarbij stickers zijn geleverd,  als je de penvriend op de stickers plaatst en je spreekt dan wat in kan je het terug luisteren. Daarnaast  het gemak van online bestellen, dit is bij  de  meeste winkels al zo goed geregeld dat wij ons daar goed mee kunnen redden.

 Als  jou wordt gevraagd om eens te kijken waar je gezellig met kerst kan dineren, heb je daar verschillende handigheidjes in  zodat het weinig tijd kost en je toch snel  iets leuks kunt vinden. Op  internet kun je   meningen van anderen lezen en vaak staat het kerst arrangement al duidelijk omschreven. Als je nog vragen hebt  kan je altijd bellen. Ik vind dat dit  in de meeste gevallen nog wel  sneller gaat  dan via het internet. Soms kunnen dingen daar zo onduidelijk uitgelegd staan. Als je dan even belt heb je je vragen snel helder.

Ik heb voor dit jaar het kerstdiner online geboekt. Dit ging snel, maar let er wel op dat je alles juist invult en dat je niet het vakje van de algemene voorwaarden overslaat. Bij de meeste bedrijven krijg je een bevestiging dat je geboekt hebt, heb je die na een dag niet ontvangen, neem dan contact op met het restaurant. Neem altijd je bevestiging mee naar het diner.

 

Met de feestdagen wil iedereen er leuk uit zien, Hoe doe je dat als je slechtziend bent?

Een tip van mij: begin er niet te laat mee. Ik begin in september al te bedenken wat wil  ik dit jaar. Want voor vrouwen kan dit nog wel lastig zijn, wordt het een leuke jurk, of toch een rok of een stijlvolle broek. Het internet is daar een makkelijk middel bij. Zo bestel ik regelmatig bij de H&M. Zij hebben ook een app, hierin kan je alles rustig op categorie bekijken en bestellen.  laat het dan   thuis bezorgen zodat je rustig kan passen. Als ik zoiets doe vraag ik ook altijd iemand die met je mee kijkt en tips kan geven die jou doen beslissen.

Dit mag iedereen zijn, Het gaat er om dat jij er mee geholpen bent, zij kunnen vaak ook zeggen of iets je niet of juist wel staat. Mijn moeder kan mij heel goed overtuigen en dat heb ik zelf soms echt nodig. ik vind online winkelen makkelijk maar het  geeft mij vaak niet de juiste informatie. Daarom ga ik ook vaak nog echt naar de winkels toe. Dan kan je voelen wat je aantrekt en hoef je het niet terug te sturen als het niet is wat je verwacht. Een tip Houdt rekening met het type diner, heb je lopend buffet, zorg dan dat je iets draagt waar je ook nog lekker in kan bewegen. Als je alleen maar zit, kan je nog wel eens iets meer uitpakken wat je anders niet zo snel doet.

Heb jij nog tips hoe jij de feestdagen door komt. Laat het mij weten.