Een weekend weg in coronatijd

Een weekend weg in coronatijd.

Zoals veel mensen ervaren hebben ging de zomervakantie niet door.

Dit gold ook voor mij. Ik heb dan wel twee weken vrij gehad maar de vakantie die gepland stond naar Frankrijk ging niet door.

Hoewel ik mij in de vakantie prima vermaakt heb, miste ik toch dat stukje ontspanning wat je ervaart als je even helemaal weg bent uit je eigen omgeving.

Dus besloten wij om in het najaar nog een aantal dagen weg te gaan. We boekten een paar nachten in een hotel waar we vaak komen, maar dit keer voelde het voor mij toch anders.

Ondanks dat ik wel zin had om even weg te zijn, maakte ik mij ook een klein beetje zorgen. Want corona is nog steeds in ons land en ik ben er niet bang voor, maar lastig is het wel. Zeker als je een beperking hebt.

En ik zie en hoor om mij heen dat er meer mensen zijn zoals ik die de maatregelen soms erg lastig vinden. 

Wat kan je er zelf aan doen om voor je gevoel veilig weg te kunnen?

Zoals veel mensen van mij weten wil ik altijd alles keurig en netjes geregeld hebben en ik wil goed op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen.

Dus ben ik voordat ik ging boeken eerst op de website van het hotel gaan kijken wat voor informatie er over hun maatregelen te vinden was, want weet dat een bedrijf naast de maatregelen van de overheid ook eigen maatregelen mag toepassen.

Dit kan dus bij iedereen verschillen. Ik adviseer je dan ook om daar voordat je ergens heen gaat zeker naar te informeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan, wel zo prettig vind ik.

Al snel vond ik de aankondiging van de maatregelen door het hotel.

Het verbaasde mij dat ze zo kort en bondig waren, de laatste keer dat ik ernaar gekeken had vond ik een hele lap tekst met maatregelen. Maar wat ik nu vond waren drie basisregels en dat viel voor mijn gevoel dus reuze mee.

Toch waren er wel een paar punten die ik niet kon vinden op de lijst, en waar ik wel graag een antwoord op wilde hebben voordat we weg zouden gaan. Het beste wat je kunt doen als je via het internet niet alle informatie kunt vinden, is om dan even naar het bedrijf te bellen, zo krijg je snel antwoorden.

Je kan ook mailen als je dat prettiger vindt. Meestal als je op het mailadres klikt wordt een nieuw mailbericht geopend waarin je dan alleen je tekst en het onderwerp nog maar in hoeft te vullen.

Dit vind ik heel fijn werken, en ik doe het vaak zoals hierboven beschreven.

Toen kwam het weekend waarin we naar het hotel gingen.

De ontvangst was net zoals anders, dus heel vertrouwd. Wel werd ons bij binnenkomst verteld dat er geen lopend buffet was maar dat je je ontbijt van de kaart kon bestellen. Je had ook de mogelijkheid om zowel je ontbijt als diner op je eigen kamer te nuttigen.

Er was keuze uit drie soorten ontbijt, dit was nog erg luxe. Er was een ontbijt met brood, een ontbijt met ei, en een ontbijt met fruit, voor ieder wat wils dacht ik.

Daarnaast merkte je heel erg dat iedereen elkaar de ruimte gaf, zowel in het trappenhuis als in de rest van het hotel. Iedereen wachtte netjes en er was daarbij alle begrip en geduld. Dit vond ik wel fijn, want ik loop niet zo snel en als je dan het gevoel krijgt dat je sneller moet omdat een ander er ook langs moet is dat vervelend.

Maar gelukkig was dat helemaal niet het geval.

Naast alle beschreven maatregelen had je natuurlijk de landelijke maatregelen, waaronder het graag zo veel mogelijk met de pin betalen. Dit deed ik gelukkig al, en vaak kan je bij het boeken van een hotel al betalen zodat er geen papiergeld meer nodig is bij de kassa. Er werd ook vaker schoongemaakt, vooral de deurklinken en voorwerpen die mensen vast pakken. Ik probeer zelf ook veel schoon te maken.

Na drie dagen weg te zijn geweest kan ik zeker zeggen dat je met een gerust hart weg kunt gaan. Veel bedrijven zorgen er echt wel voor dat je je veilig voelt zodat jij blijft komen. Maar ik zeg altijd: voel je jezelf er niet prettig bij dan moet je het natuurlijk zeker niet doen. Een gezellig weekendje weg moet leuk zijn en moet geen angst geven.

In ons geval waren wij in een hotel dat we goed kennen, dit houdt in dat ze ons ook goed kennen en dat kan een voordeel zijn.