Een teamuitje met minder zicht

Een teamuitje.

Zoals jullie hebben kunnen lezen werk ik sinds juni op de afdeling P&o.

Toen ik daar net werkte werd de vraag rondgestuurd wie wilde helpen het teamuitje van dat jaar te organiseren. Wie mijn website regelmatig leest weet dat ik het super leuk vind om dingen te bedenken en activiteiten te organiseren. Ik bedacht me geen moment en stuurde een mail dat mij het super leuk leek om mee te helpen organiseren. Op mijn reactie dat ik wel wilde helpen werd heel enthousiast gereageerd. Nu zul je denken wat is daar nu bijzonder aan? 

Iemand in het team met een visuele beperking was voor deze afdeling nog nieuw, dat ik gelijk overal in sprong vol energie vonden mijn collega’s bijzonder.

Dit was voor mij een groot compliment en een drijfveer om te laten zien dat je veel dingen kan als je maar wilt.

Waarom ik het zo leuk vind om dingen te organiseren?

Ik ben een vrolijk persoon, ik laat graag zien dat je beperking niet in de weg hoeft te staan. Daarnaast vind ik het leuk om te kijken hoe toegankelijk accommodaties en activiteiten zijn.

Ondervind ik dan dat een activiteit niet toegankelijk is, hoe zorg je dan dat iemand toch mee kan doen.

Dit doel had ik voor deze keer ook gesteld.

Nadat bekend was wie nog meer wilde helpen volgde een eerste overleg. In dit overleg maak je kennis met elkaar en kijk je wat jullie als groepje gezamenlijk leuk vinden. Dat is belangrijk als je een activiteitendag aan wilt bieden.

Ik merkte dat we heel veel op 1 lijn zaten, dit zorgde dat er al gelijk duidelijk was wat de eerste stappen waren. Ik stelde voor dat ik op zoek ging naar een geschikte locatie. Want weet als je iets wil ondernemen met een groep heb je de wereld aan mogelijkheden en locaties.

Hoe zoek je nu een geschikte locatie?

Het internet kan je al een heel stuk op weg helpen. Het is ook goed om te weten hoeveel mensen jouw afdeling telt. het is ook prettig als je weet wat voor budget jullie hebben te besteden en wat daar dan allemaal voor verwacht wordt. Wij hielden daarvoor nauw contact met onze leidinggevende. Dit heeft echt voordelen omdat je haar snel kan laten weten waar je mee bezig bent en wat je ideeën zijn.

Vaak als je dat doet heb je de kans dat jullie budget nog wel wat verhoogd  wordt omdat je dan kan laten zien wat de prijzen zijn en dat sommige dingen als je die echt wil best prijzig zijn. Ik heb bij het uitzoeken van een locatie gebruik gemaakt van mijn eigen netwerk en  gekeken wat ik wist wat misschien wel geschikt kon zijn.

Met de informatie die ik had heb ik verschillende locaties gebeld en uitgelegd wat wij graag wilden.  Vaak kan je bij die bedrijven wel een offerte laten maken met jouw wensen. Dit heb ik bij een aantal gedaan en in het volgend overleg laten zien en samen met de anderen vergeleken. Bij het tweede overleg was het van belang dat we wisten wanneer we het uitje wilde laten plaatsvinden. Dit is fijn om zo vroeg mogelijk te weten, zo kan je gericht kijken of de activiteiten die jullie willen nog kunnen op die dag/maand. Weet dat bepaalde activiteiten alleen in de zomer kunnen worden gedaan en weer anderen alleen in de herfst. Veel buitenactiviteiten worden in de winter niet aangeboden.

Nadat de datum  en de locatie bekend waren konden we verder met de  activiteiten. Je kan natuurlijk zelf dingen gaan bedenken zoals spelletjes of ergens naar toe gaan. Wij hadden er voor gekozen om eens in gesprek te gaan met een evenementenbureau dit klinkt heel duur, maar met grote groepen valt dat best mee. Als je slim bent onderhandel je ook nog over de prijzen. Vaak helpt het als je zegt wat het bedrag is wat je te besteden hebt. Daar kunnen ze dan vaak wel binnen blijven. Het is goed om te overleggen of je alleen activiteiten wil doen die dag of dat je ook  nog samen wil eten.

wij hadden het geluk dat we activiteiten konden aanbieden en gezellig met elkaar gingen eten.

Het gesprek met het evenementenbureau vond ik erg leuk en spannend, ik was nieuwsgierig wat ze te bieden hadden en wat het uiteindelijk zou gaan kosten. Tijdens het gesprek bleken de mogelijkheden eindeloos. zoveel keus had ik nog nooit bij elkaar gezien.

We hebben uiteindelijk gekozen voor workshops en eten.

Deze workshops moesten niet te lang duren en 1 workshop was te weinig, we wilden  wel wat afwisseling.

We kozen voor 3 workshops van elk drie kwartier. wij kozen voor de volgende workshops: schilderen, een muziekquiz, levensgroot mikado. Als klap op de vuurpijl hadden we nog een half uurtje percussie. Dit is drumles op olievaten. Dit was geheel nieuw voor mij, het geeft echt een hoop lawaai maar is echt de moeite waard.

We hadden er voor gekozen om de dag te laten duren van 13.30 tot 20.00 uur. Dit was ook lang genoeg.

De locatie leende zich super voor alle activiteiten, ik vond de bediening erg gastvrij, de ruimten gezellig en groot genoeg voor groepen.

Het was een geslaagde dag afgelopen dinsdag 26 november. Iedereen heeft genoten en vond het super geslaagd.

dat is het mooiste compliment dat je als organisatie kan krijgen van iedereen.

Ik vond het super leuk om te doen en zou het zo weer doen. Heb er echt plezier aan beleefd. mijn beperking stond geen moment in de weg en dat vond ik ook een belangrijk punt.