Een feestje organiseren met minder zicht

Een feestje organiseren met minder zicht.

Iedereen heeft weleens iets te vieren.

Zo ook ik, afgelopen week was ik jarig en door dat ik nu op mezelf woon, ondervond ik dat er wel veel geregeld moest worden. hoe kun je dat doen met minder zicht.

Ik begon met een lijstje te maken, op dat lijstje schreef ik alles op  wat met het woord feestje had te maken. Dit las ik steeds weer voor mezelf over om echt te checken of ik alles had. Ik zou  iedereen aanraden, Bij dit soort lijstjes altijd een ander persoon er even na te laten kijken. omdat je soms dingen vergeet waar iemand anders wel om denkt  en die heel belangrijk kunnen zijn.

Denk hierbij aan: op tijd taarten bestellen of boodschappen halen die je anders nooit in huis hebt. Nu is het natuurlijk wel zo, dat je voor een kleine verjaardag minder voorbereidingen hoeft te  treffen als voor een groot themafeest. Maar ik ben iemand die alles wat ze doet, goed wil regelen of het nu groot of klein is.

Na het lijstje goed doorgenomen te hebben, ben ik gestart met het verzorgen van de taarten. Dit vond ik zelf wel lastig, ik houdt niet zo van taart en wat voor taart zet je  jou gasten voor, er zijn zoveel soorten en smaken. En de grote vraag, maak je de taart zelf of bestel je het bij de  bakker. Ik wilde eens proberen zelf iets lekkers  te maken. Ik vind het wel leuk om eens iets nieuws en uitdagend te proberen. Ik maakte een kwark taart met aardbeien vulling. Ik adviseer wel als je zelf iets maakt kies dan 1 soort. Zeker als je voor de eerste keer iets bakt. Dit klinkt heel saai en het lijkt of je gasten niets hebben te kiezen. Maar zo houdt jij wel het overzicht en weet je zeker dat er weinig overblijft. Dit vind ik wel zo fijn, ik verspil liever geen eten als het niet nodig is. De taarten zou ik een middag van te voren maken. Zo houdt je de taarten vers en mooi. De taart die ik gemaakt heb kun je halen bij de supermarkt, je hoeft dus niet naar een speciale winkel.

Bij een verjaardagsfeestje horen ook lekkere hapjes bij de borrel. Nu is het heel gemakkelijk om een zak chips in een kom te doen en wat nootjes in een bakje. Ik vond dat wel heel saai. Dus ben ik gaan kijken hoe ik toch mooie hapjes kon presenteren. Ik zag het niet zitten om met mijn slechte zicht van alles zelf te gaan snijden en bereiden. Ik ben gaan kijken via internet of er nog andere opties waren voor een mooie en betaalbare hapjes schaal. Ik kwam uit bij de Jumbo. daar heb je keus uit 4 verschillende schalen, deze moet je dan wel 3 dagen van tevoren bestellen en worden dan voor jou vers gemaakt in hun eigen  slagerij. De schalen zijn voor ongeveer 6 personen. De goedkoopste schaal is 12,99 en de duurste schaal is 13,99. Ik vond dit reuze mee vallen wat prijs betreft ik had het duurder verwacht. Je kan deze schalen  bestellen in de winkel, via de Facebook pagina vind je het bestel formulier. Je kan ook telefonisch bestellen dit heb ik gedaan en beviel mij erg goed.

Ik vind het zelf altijd lastig wat voor drinken je nu precies moet halen. Want de ene lust dit niet, de ander dat niet. Ik ben zelf iemand die helemaal geen sapjes drink.

Ik heb daar het volgende op bedacht: Kijk wat je standaard in huis hebt als je geen visite verwacht. Geef dan netjes in je uitnodiging aan wat je al hebt, willen mensen dan toch iets anders of ze dit dan zelf willen meebrengen. Zo voorkom je dat je dingen moet weggooien omdat het niet opgedronken wordt. Je kan er ook voor kiezen als iemand iets wil drinken wat jij niet gewoon in huis hebt, dit aan het einde van de avond mee te geven aan die persoon zodat zij het thuis verder op kunnen drinken.

Mocht je nu in een flat of een klein huisje wonen, is het handig om van te voren te weten hoeveel mensen er komen. Zo weet je of iedereen in 1 avond in je huis past, of dat je toch beter je verjaardag in 2 keer kan splitsen. Ik zelf ben voorstander van je verjaardag vieren in 2 keer. Zo houdt je het overzicht en heb je minder kans dat je komt te vallen of iets om stoot.

Ik vond het een geslaagd verjaardagsfeest. Ik heb het kunnen organiseren zoals ik dat wilde met mooie hapjes van de hapjes schaal en een mooie taart die goed was gelukt. Door goede voorbereidingen te doen hoeft het verzorgen van iets leuks jou als minder ziende geen extra energie te kosten, zoals je leest. Ik hoop dat je iets aan mijn ervaringen hebt. Heb jezelf nog tips die je mij wil laten weten, laat het dan weten via het contactformulier.