Een activiteit ondernemen met een grote groep

In groepsverband een activiteit ondernemen.

Op deze website staan veel stukken over zelfstandigheid, het doen van activiteiten, maar waar loop je nu tegen aan als je met een grote groep een leuke activiteit gaat ondernemen.

In dit stuk vertel ik mijn ervaringen over dit onderwerp, en waar ik als slechtziende in de grote groep tegen aan loop.

Ik ben een persoon die houdt van dingen ondernemen, denk hierbij aan: zwemmen, uit eten,  weekendje weg,  of winkelen. Meestal doe ik dat samen met iemand of alleen. Nu werd er binnen mijn vriendengroep al een tijdje gesproken over iets samen ondernemen, dit leek mij erg leuk. Er werden verschillende ideeën in de groep genoemd, maar niemand ging iets organiseren. Ik besloot toen om het organiseren van een leuke activiteit op mij te nemen.

Ik koos er voor om 2 activiteiten op 1 dag te doen.

Hier werd goed op gereageerd. Ik had gekozen voor  samen zwemmen in de middag en eten in de avond.

Ik ben begonnen met het kijken welke data ik nog niets had staan.  Dit heb ik voorgesteld in de groep en zo gekeken wanneer de meeste mensen konden.

Nadat de datum was vastgesteld ben ik gaan kijken naar een leuk restaurant om te gaan eten.

Dit valt nog niet mee als je met een grote groep wilt eten. Want ben je met meerdere mensen heb je verschillende smaken en om daar een goede tussenweg in  te kiezen blijft altijd lastig. Toch zijn er goede eetgelegenheden waar je met een  grote groep terecht kan. Denk hierbij aan een wok-restaurant of een lopend buffet. Bij de hierboven genoemde opties heb je vaak een vaste prijs waar het drinken al bij inbegrepen zit, dit is wel vaak aantrekkelijk voor grote groepen.

Nadat het eten geregeld was, ben ik gaan kijken naar een zwembad  dat goed te bereiken was voor iedereen, Nu ben ik iemand die wel veel leuke activiteiten in de woonomgeving weet te zitten, mocht jij dit nu niet zo goed weten is het internet een goed hulpmiddel om activiteiten mee op te zoeken.

Mocht je nog vragen hebben over een accommodatie die jou leuk lijkt, je kan altijd het telefoonnummer opzoeken  om contact op te nemen, om  dan  de vragen te stellen die jij nog hebt, zodat je wel alles voor je zelf duidelijk hebt.

De dag zelf!

We gingen die dag zwemmen, nu is het vaak zo dat je je  in  kleine  hokjes moet omkleden.

Als je weinig tot niets ziet kan ik mij voorstellen dat dit lastig voor jou wordt. Ik heb er ook moeite mee, vaak zijn de ruimtes zo klein dat je weinig tot geen bewegingsruimte hebt, je spullen netjes neer zetten zodat je het kan terug vinden is er vaak niet bij. Als ik naar mij zelf kijk kan ik dan vaak niets meer vinden in die kleine ruimtes, bij mij valt er vaak van alles op de grond, met als gevolg dat je kleding vaak nat en vies is voor dat je het al aangehad hebt.

Om deze rampen allemaal te voorkomen trek ik vaak thuis al mijn zwemkleding aan. Zo hoef je alleen je kleding maar uit te doen en  in je tas te stoppen.

Ik kies er voor om bij dit soort activiteiten het mij zo makkelijk mogelijk te maken door een broek en een t shirt aan te trekken, dit krijg je snel aan en uit, je hebt dan zo min mogelijk spullen bij je waar je om moet denken. Heb je dingen zoals sieraden of andere apparaten bij je kijk dan voordat je naar het zwembad gaat of je al die spullen daar echt nodig hebt. Is dat niet het geval, adviseer ik laat de dingen dan vooral thuis, zo raak je ze niet kwijt op een vreemde plek. Want kettingen en andere kleine spullen vallen snel ergens tussen en dan zijn ze vaak lastig weer te vinden.

Ik heb al jaren een badpak in plaats van een bikini.

Ik ervaar er veel gemak van. Je hoeft maar 1 ding aan te trekken, het blijft beter zitten vind ik. Tegenwoordig heb je hele leuke badpakken voor jong en oud.

Een badpak hoeft echt niet meer oubollig te zijn.

Naast de kleine kleedhokjes is het vaak bij zwembaden zo dat je gescheiden moet omkleden, natuurlijk is dat goed, maar er wordt vaak niet bij nagedacht dat er bezoekers kunnen komen die dat niet altijd helemaal zelfstandig kunnen.

In het geval dat je gescheiden moet omkleden kan je om hulp vragen als je met een grote groep bent, daar zitten dan vast wel meerdere meiden in die jou even met kleine dingen kunnen helpen.

Mocht dit niet zo zijn, kan je dit altijd aangeven bij de receptie van het zwembad. Vaak is er dan wel een medewerker die even hulp kan bieden. Is dit onprettig voor je kun je altijd kijken of er een invalide kleedhok beschikbaar is.

In het zwembad zou ik altijd bij je vrienden in de buurt blijven.

Zij begeleiden je vaak wel binnen het zwembad.

Voor het eten zou ik er voor kiezen om het drinken te laten brengen.

Dit is namelijk niet bij elke wok-gelegenheid zo.

Tijdens het eten zou ik een maatje opzoeken die samen met jou voor je eten zorgt. Want door het restaurant met een bord eten lopen gaat niet iedereen zo veilig af met minder zicht.

Mocht je naar  het toilet moeten kan je dit altijd aan iemand binnen je vriendengroep vragen om je er even heen te begeleiden.

Een medewerker vragen om je daar naar toe te brengen  is vaak ook geen enkel probleem.

Mocht je nog meer willen weten over dit onderwerp, je mag altijd je vragen stellen via het contactformulier.

Heb je zelf nog handige tips die hier nog niet in vermeld staan, laat die ook gerust weten.