Deze website in de lucht houden

Speciaalzien.nl

Ik ben Ylona  en ben in 2013  een website gestart voor jongeren met een visuele beperking. Maar ook voor mensen zonder visuele beperking, die graag meer willen weten van deze beperking en die ik daar graag meer informatie over wil bieden, door mijn eigen ervaringen te delen.

Het idee van een website is ontstaan, nadat ik bij het jongerencentrum in Stadskanaal me had aangemeld voor een andere vrijwilligers vacature.

Deze bleek voor mij toch niet te passen vanwege mijn visuele beperking, maar door de kennismaking kreeg ik de vraag wat ik dan wel wilde doen, Daar moest ik even over na denken, maar ik kwam al snel tot het besluit dat ik mensen wilde helpen, doormiddel van mijn eigen kennis te delen Dus heb ik een eigen website voorgesteld die ik zelf ging ontwerpen en inrichten.

Op deze website wilde ik met eigen geschreven artikelen het hebben van een beperking meer bespreekbaar en toegankelijk maken.

Ik heb daarvoor toen een plan geschreven die met veel enthousiasme werd ontvangen door het jongerencentrum.

Zij zagen meteen mogelijkheden en uitdagingen voor mijn plannen.

Ik ben begonnen eind 2013 met het ontwerp van de website. Ik wilde een website die  goed lees baar zou zijn, en goed toegankelijk is  voor mensen die geen visus meer hebben.

Dit betekend dat de website rustige kleuren zoals wit en blauw bevat en felle kleuren voor de knoppen voor contact en andere tabbladen, ook de letter grote moest passend zijn, na veel dingen uitgeprobeerd te hebben heeft de website het uiterlijk die hij nu heeft.

Het opzetten van een website valt nog niet mee.

Er zijn veel dingen waar je wel echt kennis van moet hebben om die juist en snel uit te kunnen voeren.

Wel wilde ik graag dat ik de meeste dingen zelf er op kon zetten, dus ben ik opzoek gegaan naar een programma die goed toegankelijk voor mij was zodat ik de meeste dingen toch zelf kon blijven doen.

De website bestaat dit jaar 8 jaar en in die jaren heb ik al veel onderwerpen behandeld en merk ik dat er door het meerdere deel goed op gereageerd wordt.

Dit maakt mij natuurlijk erg blij en trots als mensen leuke en positieve reacties achter laten, of mij mailen met vragen wat ze het beste kunnen doen of aanschaffen, Ik probeer dan zoveel mogelijk te benadrukken dat het vooral moet zijn waar de ander zich het prettigst bij voelt en welke ervaringen ik wel of niet met het product heb.

Als je dan laten een mail krijgt met een bedankje omdat ze vinden dat je goede informatie hebt gegeven waardoor ze een goed werkend product in huis hebben maakt dat mijn dag weer goed.

Sinds 2014 heb ik naast de website ook een Facebook pagina.

Deze wordt ook door vele mensen gevolgd, dagelijks krijg ik nog nieuwe vind ik likes.

De website is opgericht door mij maar de financiële verplichtingen zijn al 8 jaar voldaan door het jongerencentrum die mij de kans hebben gegeven om de website te realiseren. Helaas is dit door de bezuinigingen niet meer mogelijk dat dit kan worden voldaan door het jongerencentrum.

Dit betekend dat de website eind dit jaar uit de lucht moet, want zelf heb ik niet de middelen om het te kunnen bekostigen, dit vind ik erg jammer omdat ik merk dat er nog maar weinig van deze laagdrempelige informatie platforms bestaan op internet, die antwoorden geeft op uiteenlopende vragen, zou ik het jammer vinden als zo’n informatie bron, die ik zelf heb opgebouwd en tot dit wat de website nu is heb weten te brengen, zou verdwijnen. Daarom zou ik graag eens in gesprek gaan om mijn situatie nader toe te lichten, om zo te kijken wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen en of uw fonds mij het bedrag gedeeltelijk of wellicht helemaal wil schenken om zo de weg naar toegankelijke informatie en acceptatie van een beperking te vergroten.

Mocht je een donatie willen doen, klik dan op de onderstaand donatie knop of neem contact op via info@speciaalzien.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *