Boodschappen doen

Boodschappen doen.

Iedereen moet boodschappen  doen om te zorgen voor jezelf. Niet alleen moet je levensmiddelen hebben om in leven te blijven,maar het verzorgen van jezelf is net zo belangrijk als voeding nuttigen. Al deze dingen kun je niet doen als je daar geen producten voor hebt.

Nu lijkt boodschappen  doen erg makkelijk maar als je minder zicht hebt kan dat best een opgave zijn.

Ik probeer mijn boodschappen meestal  zelf te halen. Dit vind ik belangrijk om te kunnen omdat je niet altijd direct iemand in je buurt hebt om het voor jou te halen.

Natuurlijk kan je altijd iemand vragen als je veel dingen moet hebben die zwaar zijn, om even met je mee te gaan.

Maar soms heb je dingen nodig die je toch het liefst zelf haalt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, als je dan weet hoe je boodschappen kan halen en wat voor jou een handige manier is om te zorgen dat je al je benodigdheden in huis krijgt, maakt je dat weer een stuk zelfstandiger.

Bij mij in het dorp hebben we verschillende winkels, niet alleen  supermarkten maar er zijn bij ons diverse kledingzaken en drogisterijen. Dit maakt dat ik niet eerst ver hoef te   reizen om bij winkels in de buurt te komen. dit vind ik wel een voordeel.

Maar ik vind lang niet elke winkel even prettig. Dit heeft verschillende oorzaken en is goed om even na te kijken als je boodschappen wilt doen en je hebt minder zicht.

Nu zul je denken een supermarkt is een supermarkt maar voor ons is dat niet het geval. Voor ons zit er wel echt verschil in of je nu boodschappen haalt bij de Aldi of bij de Lidl  De Aldi heeft veel producten van hun eigen merk,  dit betekent dat je niet alle producten die je gebruikt om je te verzorgen bij de Aldi kan halen.

Denk hierbij aan merken zoals: Nivea,Dove,Rexona. Gebruik je 1 van deze producten kan je die beter bij een Lidl halen. Dit betekent niet dat de Aldi geen verzorgingsproducten heeft. Bij de Aldi kan je wel mondwater, tandenborstels,maandverband,scheermesjes en haarspray halen alleen van eigen merk. Ik moet zeggen dat hun eigen merkproducten zoals maandverband,tandenborstels en mondwater prima producten zijn om te gebruiken en ook nog laag geprijsd zijn.

Ik zelf vind de Aldi een super fijne winkel om mijn boodschappen te halen. Na dat ze alleen maar eigen merkproducten verkopen hebben ze wel een uitgebreid assortimentaan levensmiddelen, en verkopen ze af en toe leuke extra’s zoals: kleding,sportartikelen,huis en thuis benodigdheden. De Aldi valt ook prima in het budget voor iemand die weinig te besteden heeft. Nadat de Aldi een aantal jaren geleden de winkels verbouwd heeft vind ik dat het een stuk ruimer is geworden waardoor je makkelijker met een winkelwagen kan rijden en het een stuk overzichtelijker geworden is.

Naast de Aldi ga ik voor de overige boodschappen naar de Lidl. Dit is wel een geheel andere winkel.  Deze winkel is veel groter en heeft dus meer keuze in verschillende merkproducten. Bij de Lidl vind je wel bijvoorbeeld badschuim van Nivea,of bodylotion van Dove. Zij verkopen ook extra producten zoals: kleding en bloemen en planten. De Lidl is net als de Aldi prijsbewust en heeft vaak veel dingen in de aanbieding, dus mocht je budget niet te groot zijn kan je bij deze winkel zeker terecht voor al je benodigdheden. 

Bij de Lidl hebben ze naast een winkelkarretje ook mandjes om je boodschappen in te leggen. Mocht je denken een mandje tillen wordt me te zwaar hebben veel supermarkten nu mandjes met wieltjes,dit kan handig zijn want zo hoef je niet een zware mand te tillen maar als je minder ziet kan het ook een gevaar zijn voor jezelf.

De hierboven genoemde winkels vind ik zelf het fijnste om heen te gaan. Ik vind de Jumbo niet prettig.

Dit is voor iedereen anders. Als je in je dorp of stad alleen een Jumbo in de buurt hebt blijft er weinig over om te kiezen. Waarom ik de Jumbo niet fijn vind om heen te gaan:

Ik vind de winkel te vol, ik ben het overzicht kwijt doordat overal van alles staat,  de gangpaden smal zijn waardoor je niet goed kan zien waar je langs moet rijden.

De Jumbo vind ik in een aantal dingen erg duur. Dus zal ik niet bij de Jumbo je boodschappen halen als je weinig te besteden hebt.

Het enige  voordeel waarom ik af en toe nog naar de Jumbo ga is: ze hebben daar een grote broodafdeling waar je verschillende soorten broodjes,bolletjes  en gebak kan halen. Dit is het enige extra wat de Jumbo biedt.

Maar tegenwoordig heeft de Aldi net als de Jumbo een bakkerij.

Dus mocht je de Jumbo helemaal niets vinden maar wil je wel lekkere verse broodjes kan je die halen bij de Aldi.

Het zelf boodschappen doen kan lastig zijn omdat je niet kan lezen wat er in een product zit of wat de prijs is. Mocht je dat echt willen weten kan je dit altijd vragen aan een winkelmedewerker of bij de kassa.

Mocht je zicht zo slecht zijn dat het alleen lopen door een winkel niet gaat, zijn er winkels waar je heen kan gaan met je lijstje en zij verzamelen jouw  boodschappen dan voor je zodat jij alleen nog maar  hoeft af te rekenen. Dit bespaart jou een hoop energie en zo voorzie je jezelf toch van de benodigde boodschappen. Er zijn een aantal winkels waar je de boodschappen via het internet kan bestellen zodat boodschappen doen je helemaal geen energie kost. De winkels waar je online kan bestellen zijn: Jumbo,Co-op en Albert Heijn.

Bij het online boodschappen doen zitten bij sommige winkels wel bezorgkosten, dit verschilt per winkel en of je in het dorp woont waar de winkel zich bevindt. 

Er zijn dus heel veel manieren om zelfstandig boodschappen te doen. ik hoop dat er hierboven een manier bij zit die het beste past voor jou. Heb je zelf nog tips hoe je boodschappen zo handig mogelijk aanpakt laat het me weten via het contactformulier.